Różnorodna i mało znana kuchnia belgijska: tradycyjne zupy, ryby i owoce morza, pyszne wędliny, sycące dania mięsne oraz oczywiście najlepsze na świecie frytki, piwo i czekolada.
- Dieta
- Odsłony: 5270
Różnorodna i mało znana kuchnia belgijska: tradycyjne zupy, ryby i owoce morza, pyszne wędliny, sycące dania mięsne oraz oczywiście najlepsze na świecie frytki, piwo i czekolada.
Rośliny oleiste uprawiane w Polsce: rzepak, len, słonecznik, gorczyca i soja. Źródła oleju na świecie: palma olejowa, palma kokosowa, oliwki i orzeszki ziemne.
Ziele angielskie wbrew nazwie z Ameryki Środkowej, a nie Wielkiej Brytanii. Smak, aromat oraz właściwości ziela angielskiego. Zastosowanie w kuchni i kosmetyce.
Dieta pilotów, czego nie powinni a co powinni jadać. Opinie pilotów różnych linii lotniczych. Lekkie dania, ale również regionalne smaki.
Niezwykłe właściwości lawendy. Olejek lawendowy i jego zbawienny wpływ na różne dolegliwości. Zastosowanie w kosmetyce oraz kuchni.
Kosmiczna Kuchnia, czyli co jedzą i piją astronauci, a czego spożywać im nie wolno. Nowoczesne sposoby przygotowywania posiłków dla astronautów oraz wyposażenie kosmicznej kuchni.
Rojnik murowy i jego niezwykłe właściwości – wsparcie w leczeniu ran, oparzeń i eliminowaniu problemów z cerą. Przepis na herbatę i miód rojnikowy.
Fakty i mity dotyczące wpływu jaj na poziom cholesterolu we krwi. Najwięksi wrogowie – tłusta dieta i zły styl życia. Odżywcze właściwości jaj.