Rola wątroby w naszym organizmie. Spożywanie pełnego ziarna a ryzyko raka wątrobowokomórkowego – badania amerykańskich naukowców.
- Dieta
- Odsłony: 1891
Rola wątroby w naszym organizmie. Spożywanie pełnego ziarna a ryzyko raka wątrobowokomórkowego – badania amerykańskich naukowców.
Dieta nie musi wiązać się wyrzeczeniami: gotowanie i pieczenie zamiast smażenia, częstsze a mniejsze posiłki, więcej warzyw i owoców, mniej soli i cukru.
Dlaczego jemy? Dietetyk mgr Małgorzata Pielichowska przybliży temat fizjologii organizmu oraz naszych zachcianek.
Ukryty głód na świecie związany z niskim poziomem zawartości mikroelementów w wzbogacanej energetycznie żywności. Suplementacja, fortyfikacja i biofortyfikacja w walce z problemem.
Metabolizm to ogół reakcji, które umożliwiają wykorzystanie energii i składników odżywczych. Jak zatem na niego wpływać i regulować tempo przemiany materii?
Konserwanty są wręcz wszechobecne w żywności, którą spożywamy. Jak jednak naprawdę wpływają na nasze zdrowie i czy są groźne dla organizmu?
Właściwy styl życia oraz unikanie szkodliwych nawyków to podstawa prawidłowo funkcjonowanie naszego organizmu. Czego unikać? Przejadania się, wysokoprzetworzonej żywności, mleka, cukru, tłuszczy trans, stresu i używek.
Magnez – pierwiastek życia. Przyczyny niedoboru magnezu w organizmie – dieta, stres oraz choroby i leki. Problem z przyswajalnością pierwiastka oraz skutki jego niedoborów. Suplementacja preparatem ProMagnez.