7 OBSZARÓW SZCZĘŚCIA

Krem pomarańczowy z BIO syropem z malin od DrGaja

 
Składniki:
  •  3/4 szklanki kaszy jaglanej (ok. 150 g)
  •  3 pomarańcze (filetowane)
  •  1 łyżka miodu
  •  odrobinę świeżo startej skórki pomarańczy
Składniki na mus:
  • 1 szklanka świeżych malin
  • 1 sztuka dojrzałego avocado
  • 1 łyżeczka surowego kakao
  • BIO syrop z malin DrGaja
  • mix orzechów: nerkowca, migdałów, orzechów włoskich
  • wiórki kokosowe do posypania
  •  kilka sztuk malin do dekoracji
 
Sposób przygotowania:
  1.  Kaszę jaglaną dokładnie wypłukać, zalać 1,5 l wody i gotować przez ok. 10-15 minut do uzyskania miękkości.
  2.  Ugotowaną kaszę odstawić, następnie przygotować mus malinowo-czekoladowy.
  3.  Umyte maliny, obrane awokado, kakao oraz syrop z malin zblendować na gładką masę.
  4.  Kolejny krok to krem pomarańczowy.
  5.  Do przestudzonej kaszy jaglanej dodajemy filetowaną pomarańczę, miód, świeżo startą skórkę pomarańczy, następnie całość blendujemy na gładki krem.
  6.  Do szklaneczek lub naczyń, nałożyć krem pomarańczowy, a następnie mus malinowo-czekoladowy (można użyć rękawa).
  7.  Na wierzch dodać orzechy, a całość posypać wiórkami kokosowymi.
Smacznego!

 

(0 Votes)

mgr Milena Grzywińska

Promotorka zdrowego odżywiania i stylu życia. Ukończyła studia magisterskie w Warszawskim Uniwersytecie Medycznym na kierunku Dietetyka w 2016 roku. W trakcie studiów odbyła liczne praktyki w placówkach szpitalnych, poradniach dietetycznych oraz zakładach produkcji żywności. Od tego czasu swoje doświadczenie poszerzała poprzez pracę w Poradni Chorób Metabolicznych, konsultacje pacjentów szpitalnych, a także opracowywanie indywidualnych jadłospisów. Prowadzi pacjentów klinicznych m.in. po zabiegach chirurgicznych, cukrzycowych, otyłych, z zaburzeniami hormonalnymi oraz alergiami i nietolerancjami pokarmowymi. W wolnym czasie uwielbia testować nowe przepisy, którymi dzieli się ze swoimi pacjentami. Najważniejsza zasada to: szybko, zdrowo i smacznie.