7 OBSZARÓW SZCZĘŚCIA

×

Ostrzeżenie

JUser::_load: Nie można załadować danych użytkownika o ID: 445.

Krem pomarańczowy z BIO syropem z malin od DrGaja

 
Składniki:
  •  3/4 szklanki kaszy jaglanej (ok. 150 g)
  •  3 pomarańcze (filetowane)
  •  1 łyżka miodu
  •  odrobinę świeżo startej skórki pomarańczy
Składniki na mus:
  • 1 szklanka świeżych malin
  • 1 sztuka dojrzałego avocado
  • 1 łyżeczka surowego kakao
  • BIO syrop z malin DrGaja
  • mix orzechów: nerkowca, migdałów, orzechów włoskich
  • wiórki kokosowe do posypania
  •  kilka sztuk malin do dekoracji
 
Sposób przygotowania:
  1.  Kaszę jaglaną dokładnie wypłukać, zalać 1,5 l wody i gotować przez ok. 10-15 minut do uzyskania miękkości.
  2.  Ugotowaną kaszę odstawić, następnie przygotować mus malinowo-czekoladowy.
  3.  Umyte maliny, obrane awokado, kakao oraz syrop z malin zblendować na gładką masę.
  4.  Kolejny krok to krem pomarańczowy.
  5.  Do przestudzonej kaszy jaglanej dodajemy filetowaną pomarańczę, miód, świeżo startą skórkę pomarańczy, następnie całość blendujemy na gładki krem.
  6.  Do szklaneczek lub naczyń, nałożyć krem pomarańczowy, a następnie mus malinowo-czekoladowy (można użyć rękawa).
  7.  Na wierzch dodać orzechy, a całość posypać wiórkami kokosowymi.
Smacznego!

 

(0 Votes)