Każdy z nas odchudzając się chciałby błyskawicznie zobaczyć efekty ciężkiej pracy. Tempo odchudzania musi być jednak dopasowane do charakteru naszego organizmu.
- Odsłony: 8369
Każdy z nas odchudzając się chciałby błyskawicznie zobaczyć efekty ciężkiej pracy. Tempo odchudzania musi być jednak dopasowane do charakteru naszego organizmu.
Wiele osób nie wyobraża sobie obiadu bez porcji mięsa. Natomiast półki sklepowe uginają sie od ilości proponowanych porcji. Jak w tym wszystkim znaleźć produkt dobrej jakości? Technolog oraz dietetyk mgr inż. Julita Nowak przedstawia rolę jakości mięsa i wędlin
Kompulsywne objadanie się, czyli sposób na zaprzepaszczenie efektów odchudzania. Jak powstrzymać pokusy i wytrzymać na diecie dłużej niż kilka tygodni?
Niewiarygodne możliwości regeneracyjne wątroby. Przyczyny uszkodzenia wątroby i najczęstsze dolegliwości. Rola diety w regeneracji wątroby.
Eliminacja produktów spożywczych, restrykcyjne diety, głodówki - to najczęściej wybierane sposoby na utratę masy ciała. Innym sposobem jest zastosowanie Intermittent fasting. Co to jest i na czym polega? Więcej szczegółów przedstawia dietetyk, mgr Anna Myszak.
Układ odpornościowy oraz rola limfocytów w organizmie. Sposoby na wzmocnienie odporności: dieta, ruch, sen oraz unikanie stresu. Witaminy wspomagające układ immunologiczny.
Proces utrwalania żywności przez zamrażanie to technika stosowana od wielu lat. Na czym dokładnie polega? Jaki typ mięsa możemy poddawać zamrożeniu? Odpowiada dietetyk, technolog mgr inż. Julita Nowak.
Odchudzanie bez liczenia kalorii – czy to naprawdę możliwe? Jak komponować dietę, aby nie być niewolnikiem wyznaczonej liczby kcal?