7 OBSZARÓW SZCZĘŚCIA

Jakie jest zdrowe tempo odchudzania?

Każdy z nas odchudzając się chciałby błyskawicznie zobaczyć efekty ciężkiej pracy. Tempo odchudzania musi być jednak dopasowane do charakteru naszego organizmu.

jakość mięsa i wędlin

Wiele osób nie wyobraża sobie obiadu bez porcji mięsa. Natomiast półki sklepowe uginają sie od ilości proponowanych porcji. Jak w tym wszystkim znaleźć produkt dobrej jakości? Technolog oraz dietetyk mgr inż. Julita Nowak przedstawia rolę jakości mięsa i wędlin

Jak wspomóc regenerację wątroby?

Niewiarygodne możliwości regeneracyjne wątroby. Przyczyny uszkodzenia wątroby i najczęstsze dolegliwości. Rola diety w regeneracji wątroby.

intermittent fasting

Eliminacja produktów spożywczych, restrykcyjne diety, głodówki - to najczęściej wybierane sposoby na utratę masy ciała. Innym sposobem jest zastosowanie Intermittent fasting. Co to jest i na czym polega?  Więcej szczegółów przedstawia dietetyk, mgr Anna Myszak.

jak zamrażanie mięsa wpływa na organizm

Proces utrwalania żywności przez zamrażanie to technika stosowana od wielu lat. Na czym dokładnie polega? Jaki typ mięsa możemy poddawać zamrożeniu? Odpowiada dietetyk, technolog mgr inż. Julita Nowak.

jak schudnąć bez liczenia kalorii

Odchudzanie bez liczenia kalorii – czy to naprawdę możliwe? Jak komponować dietę, aby nie być niewolnikiem wyznaczonej liczby kcal?