Kulinarna Wiola poleca: sałatka z soczewicą, kaparami i rzodkiewką

Składniki:

  • puszka 310 g soczewicy - użyłam gotowaną na parze,
  • 3 spore kiszone ogórki,
  • 3 spore kiszone rzodkiewki,
  • 3 łyżeczki kaparów,
  • natka pietruszki,
  • cebula,
  • olej - użyłam DR Gaja Olej z czarnuszki

Sposób przygotowania:

Do odcedzonej z zalewy soczewicy dodałam pokrojone w drobną kostkę ogórki, rzodkiewki oraz 2 łyżki drobno pokrojonej cebuli. Dołożyłam ok 2 łyżki drobno pokrojonej natki pietruszki, odsączone z zalewy, kapary, dolałam 3 łyżki oleju - wymieszałam, schłodziłam w lodówce.

Polecam sałatka jest bardzo smaczna!

Kulinarna Wiola

Autor przepisu i zdjęcia: Kulinarna Wiola