Przepisy Kulinarnej Wioli

Sałatka z soczewicą, kaparami oraz rzodkiewką

 Kulinarna Wiola poleca: sałatka z soczewicą, kaparami i rzodkiewką

Składniki:

  • puszka 310 g soczewicy - użyłam gotowaną na parze,
  • 3 spore kiszone ogórki,
  • 3 spore kiszone rzodkiewki,
  • 3 łyżeczki kaparów,
  • natka pietruszki,
  • cebula,
  • olej - użyłam DR Gaja Olej z czarnuszki

Sposób przygotowania:

Do odcedzonej z zalewy soczewicy dodałam pokrojone w drobną kostkę ogórki, rzodkiewki oraz 2 łyżki drobno pokrojonej cebuli. Dołożyłam ok 2 łyżki drobno pokrojonej natki pietruszki, odsączone z zalewy, kapary, dolałam 3 łyżki oleju - wymieszałam, schłodziłam w lodówce.

Polecam sałatka jest bardzo smaczna!

Kulinarna Wiola

Autor przepisu i zdjęcia: Kulinarna Wiola

(0 Votes)

Dr Gaja

Matka natura, matka ziemia i żywicielka, która łączy to, co daje przyroda z badaniami i wiedzą ekspertów. Jej celem jest zbliżanie Was - czytelników - do natury i wskazywanie tych pomysłów na codzienne funkcjonowanie i dietę, które pozwolą Wam żyć w harmonii, szczęściu i zdrowiu. Dzięki naturalnym produktom i wartościowym, merytorycznym poradom, osiągnięcie tego stanu będzie łatwiejsze niż kiedykolwiek 🌱