Witamina D wspiera układ odpornościowy, a witamina E jest popularnym antyoksydantem. Przedstawiamy, jak z jej wykorzystaniem przygotowac pyszną sałatkę z rukolą i roszponką.

Sałatka z burakiem i roszponką

Składniki:

  • roszponka,
  • ugotowany burak,
  • ser feta,
  • pestki słonecznika,
  • pestki granatu.

Dressing:

  • łyżka Mikstury Olei D3+E
  • łyżka octu balsamicznego,
  • łyżeczka miodu,
  • sól i pieprz.
Sałatka z burakiem i roszponką

Roszponkę przełożyć do miski. Fetę pokroić na kostkę o boku około 1 cm. Obrane buraki pokroić na plasterki. Przygotować pestki z granatu. Na suchej patelni uprażyć pestki słonecznika. Dressing przygotować poprzez dokładne wymieszanie wszystkich składników.

Sałatka z burakiem i roszponką