Skóra i włosy po silnej ekspozycji słonecznej potrzebują wewnętrznego wzmocnienia - zastrzyku cennych składników. ProUroda nie zawiera sztucznych dodatków do żywności takich jak: barwniki, konserwanty czy substancje przeciwzbrylające. Suplement jest w sproszkowanej formie, dzięki czemu świetnie sprawdzi się jako dodatek do jaglanki z musem malinowym.

Pyszna jaglanka z musem malinowym i ProUrodą DrGaja

Składniki:

  • 1/4 szklanki kaszy jaglanej,
  • 1 szklanka wody,
  • 2 łyżki miodu,
  • 1 kiwi,
  • 1 figa,
  • 1 łyżka wiórek kokosowych,
  • 1 łyżeczka nasion chia,
  • 3 garście malin,
  • 0,5 garści jeżyn,
  • 2 łyżeczki miodu manuka,
  • 100 ml jogurtu naturalnego,
  • 1 saszetka ProUroda Dr Gaja.

Sposób przygotowania:

  1. Kaszę jaglaną dokładnie wypłucz pod bieżącą wodą. Użyj do tego sitka.
  2. Włóż kaszę do garnka, wlej wodę i całość zagotuj.
  3. W momencie gotowania, zmniejsz ogień i gotuj na małym ogniu pod przykryciem około 10 minut.
  4. Gdy kasza wchłonie całą wodę zestaw kaszę na bok i ostudź ją.
  5. Po uzyskaniu temperatury pokojowej, wyłóż kaszę do miseczek, następnie dodaj jogurt naturalny.
  6. 2 garści malin zmiksuj z zawartością saszetki ProUroda w blenderze z dodatkiem miodu i wylej całość na jogurt i kaszę.
  7. Ozdób jaglankę umytymi, obranymi i pokrojonymi owocami.
  8. Dodaj wiórki kokosowe i nasiona chia.


Smacznego! ♥