Przepisy kulinarne Dr Gaja

Płatki jaglane i orkiszowe z jogurtem naturalnym, musem borówkowym i jagodami leśnymi

Płatki jaglane i orkiszowe – Jogurt naturalny z musem borówkowym i jagodami leśnymi

Składniki:

  • 20 g płatków orkiszowych,
  • 20 g płatków jaglanych,
  • 150 g jogurtu naturalnego,
  • 2 łyżki borówek,
  • 3 łyżki leśnych jagód.

Sposób przygotowania:

Płatki orkiszowe i jaglane włożyć do miseczki i zalać jogurtem. Odstawić na kilkanaście minut do nasiąknięcia. Borówki zmiksować z dwoma łyżkami jogurtu i przełożyć do miseczki z płatkami i jogurtem. Na wierzch ułożyć świeże lub mrożone jagody leśne.

Smacznego!

(0 Votes)

Dr Gaja

Matka natura, matka ziemia i żywicielka, która łączy to, co daje przyroda z badaniami i wiedzą ekspertów. Jej celem jest zbliżanie Was - czytelników - do natury i wskazywanie tych pomysłów na codzienne funkcjonowanie i dietę, które pozwolą Wam żyć w harmonii, szczęściu i zdrowiu. Dzięki naturalnym produktom i wartościowym, merytorycznym poradom, osiągnięcie tego stanu będzie łatwiejsze niż kiedykolwiek 🌱